9 Kasım 2012 Cuma

Ege Üniversitesi Rektörlüğüne

Ege Üniversitesi Rektörlüğüne, Biz aşağıda imzası bulunan Ege Üniversitesi öğrencileri olarak, şiddet içermeyen, söz söyleme ve fikir beyan etmeye yönelik her türlü eylemin polis ve özel güvenlik zoru ile engellenmesinden; üniversitenin üniversite olmaklıktan çıkıp, çevik kuvvetin tatbikat alanına dönüşmesinden; yapılmak istenen etkinliklerin hiçbir makul gerekçe gösterilmeksizin, polis tehdidi ile yasaklanmasından oldukça rahatsızız. Bizler, muhatap olarak ne polisi, ne de özel güvenlik görevlilerini görüyoruz. Üniversitede gerçekleşen her türlü meselede öğrencilerin muhatabının doğrudan rektörlük olduğunu bilerek, son gerçekleşen olaylardan sonra aşağıdaki taleplerimizin bir an önce yerine getirilmesini istiyoruz. 

 1) Yapılan hiçbir eylem ve etkinliğin herhangi bir şiddet öğesi içermemesi, polisin varlığını gayri meşru ve anlamsız kılmaktadır. Bu nedenle üniversite içerisinde ve çevresindeki tehditkar polis varlığının bir an önce sonlandırılmasını,
2) Öğrencileri tahrik eden, üniversitemiz akademisyenleri ile saygısız ve seviyesiz bir üslup ile konuşan, görev yaptığı kurumu ve konumunu, korumak ile görevlendirildiği insanların öğrenciler olduğunu unutup, öğrencileri polis müdahalesi ile tehdit eden Koruma ve Güvenlik Şube Müdürü Hacer ÇOLPAN’ın derhal görevden alınmasını,  
3) Kampüs içerisinde her fırsatta öğrencileri taciz eden, öğrencilerin bir araya geldikleri her yerde gövde gösterisi yapmaya, öğrencileri sindirmeye çalışan, 6 Kasım 2012 günü gerçekleşen YÖK protestosunda öğrencilere ve akademisyenlere taşlı saldırıda bulunan Özel Güvenlik Görevlilerinin, anlamsız olan sayılarının azaltılmasını, görevlerini ihmal eden, kötüye kullananların tespit edilip haklarında soruşturma açılmasını, görevlerinin ne olduğunun Koruma ve Güvenlik birimlerine hatırlatılmasını talep ediyoruz. 

Üniversite, her öğrencinin istek ve taleplerini özgürce ve demokratik bir şekilde ifade edip tartıştığı ve tüm bunları öğrendiği bir yaşam alanıdır. Bilimsel ve akademik üretimin yapılabilmesinin en önemli koşulu, akademik özgürlük ve huzur ortamının sağlanmasıdır. Polisin varlığı ve özel güvenlik görevlilerinin tacizkar tutumları, akademik huzur ve özgürlük ortamını yok etmektedir. Rektörlüğün de, bu koşulların sağlandığı bir üniversiteyi yönetmek istediğine inanıyor ve taleplerimizin bir an önce ciddiyetle ele alınmasını istiyoruz. 

Ege Üniversitesi Öğrencileri İmza kampanyasına destek olmak için 8-15 Kasım tarihleri arasında Edebiyat Fakültesi önünde imza verebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder